Afzender Boulevard als alternatief voor het jaarlijkse Theaterfestival in ’s-Hertogenbosch

Foto: Afzender Boulevard affiche (door Yell en Yonkers)

Het jaarlijkse grote Theaterfestival kan niet doorgaan in 2020. De makers hebben als alternatief Afzender Boulevard geprogrammeerd.

Dit eenmalige festival vindt plaats van 6 – 16 augustus 2020.

Citaat uit de site van Afzender Boulevard: ‘In dit vreemde tussenjaar beoefenen we de vergeten kunst van de nabijheid. Nieuwsgierig naar elkaar, nieuwsgierig naar het onbekende. We doen dat vanzelfsprekend met inachtneming van de RIVM-richtlijnen; daarom geen volle zalen en pleinen, maar intieme projecten verspreid in de tijd.’  

Op allerlei locaties in de stad creëren theatermakers vanaf 6 augustus bijzondere voorstellingen en ‘installaties’. Ook zijn er op bepaalde tijdstippen of voor een langere periode online activiteiten te bezoeken.

Het loont de moeite wat meer tijd te besteden aan de site van Afzender Boulevard. Dan krijgt je pas een goed beeld van het brede gevarieerde aanbod van de fysieke en online festival activiteiten. Bladeren door de kleurrijke festivalsite vergemakkelijkt het tijdig aan de weet komen welke voorstelling, wanneer, en op welke plek, fysiek of digitaal te vinden is. Voor de fysieke voorstellingen is de capaciteit heel beperkt!

Via de site van Afzender Boulevard is ook een tweetal links naar postcast-series rondom verhalen uit het festival opgenomen.

Dat er veel keuze is, laat de de lijst met soorten voorstellingen in het programma zien. Het overzicht bevat: Installaties; Beeldende kunst; Muziek; Muziektheater; Performance art, Podcast; Theater; Tv-uitzending.

Regelmatige bezoekers van het Theaterfestival Boulevard kunnen zich zeker nog wel aansprekende affiches van vorige edities herinneren.

De reeks door Yell en Yonkers (bureau voor grafische vormgeving) gemaakte affiches brengt vast mooie herinneringen terug van eerdere edities. De campagnebeelden van Afzender Boulevard, ook door genoemd bureau ontworpen, zijn eveneens online te ‘bezichtigen’.   

Sociale media gebruikers kunnen op de hoogte blijven van actuele Afzender Boulevard zaken door gebruik te maken van de hashtags #anderboulevard en #afzenderboulevard.

Op Facebook is het festival te vinden door te zoeken naar ‘festivalboulevard’. Gebruik je Instagram, tik dan in de zoekregel in: ‘festival_boulevard’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *