Van Goghhuis virtueel verkennen in Zundert

Foto: Van Gogh Huis via VanGoghBrabant

Rondkijken in het VanGoghhuis met laptop of tablet als vooruitblik voor een fysiek bezoek in Zundert.

Vincent van Gogh wordt op 30 maart 1853 geboren in Zundert. Vincent was een protestans kind – zijn vader was dominee – in een grotendeels katholieke gemeenschap. Hij ging in zijn jonge jaren niet naar school maar kreeg thuis onderwijs. Lange tijd vormde Brabant de bakermat van zijn leven en werk. In de provincie zijn talrijke sporen op heel wat plaatsen terug te vinden.

Van Gogh Brabant brengt een en ander op een website in kaart. In Zundert staat het Van Goghhuis, precies op de plek van zijn geboortehuis. Vanaf die locatie starten er ook fiets- en wandeltochten met diverse bezienswaardigheden onderweg.

Het Van Goghhuis virtueel verkennen met een laptop of tablet is een bijzondere manier om (alvast) een kijkje in het museumhuis te nemen.

Met speciale opnameapparatuur zijn de binnenruimtes nauwkeurig gescand. Aan die beelden zijn allerlei informatiebronnen toegevoegd. Neem zeker even de tijd om de gebruiksmogelijkheden van de virtuele ruimtes te leren kennen. Dan is er veel te ontdekken. Wie over een virtual reality bril beschikt, beleeft nog veel meer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *