Collecties en verhalen over de Brabantse Geschiedenis

Foto: De overwinning van de dood. (Bron: Pieter Breugel de Oude, 1562-1563, Museo del Prado).

Brabants Erfgoed verhaalt over de Brabantse geschiedenis.

Brabants Erfgoed is het provinciale kennis- en expertisecentrum voor erfgoed. Het erfgoed is opgebouwd uit rijke cultuurlandschappen, een veelheid aan monumenten, en er zijn ook heel wat fysieke en digitale collecties. Het erfgoed omvat ook de verschillende dialecten en ander immaterieel erfgoed. Brabant Erfgoed stelt als kennis- en expertisecentrum heel wat digitaal materiaal voor geïnteresseerden beschikbaar.

De geschiedenis van Brabant is door Brabants Erfgoed online zichtbaar gemaakt langs een viertal (doorzoekbare) verhaallijnen. Deze verhaallijnen zijn ‘bestuurlijk Brabant’, ‘bevochten Brabant’, ‘religieus Brabant’, en ‘innovatief Brabant’.

In het sitedeel Collecties kan behalve met trefwoorden, ook op een kaart of via een tijdlijn gezocht worden naar erfgoed materiaal in Brabant. Zo kan bijvoorbeeld ook gezocht worden naar erfgoed materiaal of speciale gebeurtenissen in relatie tot iemands eigen woonplaats.

Een bijzonder onderdeel van Brabants Erfgoed is de gemêleerde reeks Podcasts met toelichting over allerlei Brabantse cultuur onderwerpen.

De omvangrijke hoeveelheid gedigitaliseerde bronnen en inhoudelijk materiaal blijft groeien. Meer informatie over opzet, doel en organisatie van Brabant Erfgoed is beschreven in de missie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *