Over VOMVIT

Over VOMVIT

VOMVIT-logo

‘VOMVIT voor thuisblijfuitjes’ is een initiatief van de Vereniging van Oud-Medewerkers van Avans Hogeschool (VOM Avans).

Het idee voor een vomvit.nl site heeft als aanleiding de corona situatie. Kern van de VOM Avans is het regelmatig organiseren voor en door leden van diverse groepsactiviteiten.

Het sociale element van zo’n groepsuitje is minstens zo belangrijk als de inhoud of vorm van een activiteit. Groepsbijeenkomsten zijn voorjaar 2020 om begrijpelijke redenen niet mogelijk.

Later in 2020 gaan, afhankelijk van de omstandigheden, mogelijk weer echte VOM Avans groepsactiviteiten in aangepaste vorm van start.

Het initiatief ‘VOMVIT voor thuisblijfuitjes’ beoogt rondom enkele thema’s interessante online bronnen als ‘Virtuele Inspiratie Tip’ (VIT) op vomvit.nl te presenteren.

De Virtuele Inspiratie Tips zijn in eerste instantie – maar zeker niet exclusief – gericht op een specifieke bezoekersgroep. Dat zijn de leden van een vereniging van oud-medewerkers van een hoger onderwijs instelling en de daarbij behorende leeftijdscategorie en interessegebieden.

Elke gepubliceerde Virtuele Inspiratie Tip bevat een (auteursrechtenvrije) foto en een blokje tekst over het onderwerp. Elke VIT heeft een directe link naar een oorspronkelijke digitale bron. Die link leidt de sitebezoeker altijd naar een nieuwe pagina. Op die online pagina is over het onderwerp iets aantrekkelijks te zien, te horen, of soms zelfs te doen.

Uitgangspunt voor een Virtuele Inspiratie Tip is dat opgenomen links naar een digitale bron voor een langere periode online beschikbaar blijven. Dit impliceert dat vomvit.nl geen digitale bronnen opneemt die uitsluitend op één bepaald moment online te bezoeken zijn. Voorbeelden hiervan zijn een livestream van een vrijdagavondconcert of een directe stream van een natuurlezing op een zondagmiddag.

De site kent als thematische rubrieken Musea, Muziek, Theater en Natuur.

Bezoekers van de vomvit.nl kunnen zelf een VIT tipsuggestie formulier insturen met aantrekkelijke onderwerpen voor een Virtuele Inspiratie Tip.

De site is vanaf zomer 2020 online. In een latere fase besluit VOM Avans om evt. vomvit.nl uit te breiden met een ‘voor VOM Avans leden’ community-deel.

Contact opnemen met VOMVIT kan via het Contact formulier.